1 Şubat 2012 Çarşamba

Bilinçsiz ilaç içen hapı yutar

'Akılcı İlaç Kullanımı' kampanyasıyla ilaç tüketiminde bilinç aşılanmaya çalışılıyor.


Abdi İbrahim, bilinçsiz ilaç kullanımının günden güne artmasıyla başlattığı ‘Akılcı İlaç Kullanımı’ kampanyasıyla insanlara, doktor ve eczacı kontrolünde ilaç tüketilmesi bilgisini aşılayacak.

Bu yıl 100. yaşını kutlayan Abdi İbrahim, dünya genelinde ve Türkiye’de ilaçların yaklaşık yüzde 50’sinin yanlış ya da bilinçsiz kullanılmasından yola çıkarak “Akıllı İlaç Kullanımı” kampanyası başlattı.

Doktor ve eczacı işbirliğinde, görsel ve yazılı basında kamuoyuna bilinçli ilaç tüketimi konusunda mesajlar verecek olan şirket, kaynak israfının engellenmesi ve daha sağlıklı bir toplum oluşumuna katkıda bulunmayı amaçlıyor.




‘Pazar lideriyiz’
Abdi İbrahim Üst Yöneticisi Candan Karabağlı kampanyayla ilgili düzenlenen toplantıda “Kampanyanın sonunda ne kadar çok insanda ‘İlaç almadan önce doktor kontrolünde olmalıyım’, ‘Eczacıya danışmalıyım’, ‘Dost tavsiyesiyle hareket etmemeliyim’, ‘İlacımı tavsiye edilen sürede ve dozda kullanmalıyım’ şeklinde bilinç oluşturabilirsek, kendimizi başarılı sayacağız.

Türk ilaç sektörünün lider firması olmanın getirdiği sorumluluk duygumuzla Akılcı İlaç Kullanımı kampanyasına destek vermek, toplumda bu doğrultuda bir farkındalık yaratmak bizler için kritik önem taşıyor” diye konuştu

Abdi İbrahim Başkanı Nezih Barut da şirketin performansıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Abdi İbrahim olarak geçen yılı yüzde 10 büyüyerek 7.9 pazar payı ile kapattık. Kesintisiz pazar liderliğimiz devam ediyor. 100. yılımızda ise global hedefler ve sürdürülebilir liderlik hedefimiz doğrultusunda Vizyon 2021 Stratejimiz ile yola çıktık. Dünyanın en büyük 20 jenerik ilaç şirketinden biriyiz. Globalleşmek için çevre ülkelerde de bazı operasyonlar planlıyoruz.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder