31 Ocak 2012 Salı

Sevgiliye 45 gün solmayan gül

Isparta gülünün uzun süre muhafaza edilmesi için Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Gül ve Gül Ürünleri Araştırma Merkezi'nde yapılan araştırmalar sonuç verdi. Tüp içerisinde 45 gün muhafaza edildikten sonra saksıya da dikilebilen gül üretildi. Hediyelik tasarlanan ürün Gülbirlik tarafından 14 Şubat Sevgililer Günü'nden önce satışa sunulacak.




İLGİNÇ BİR ÜRÜN
Bugüne kadar kozmetik ürünleri konusunda Isparta'da epey mesafe alındığına dikkat çeken Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, şöyle konuştu: "Ama hiç bir hediye bunun kadar büyük boşluğu dolduracak özelliğe sahip değil. SDÜ'deki arkadaşlar tarafından yapılan özel bir çalışma. Tüp içerisinde canlı gül üretildi. Gülü tüpe hapsettik. Çok ilginç bir ürün. Hediyeleşmede çok özel bir anlam taşıyacak. Canlı gülün kalıcılık süresi çok daha uzun olacak. Gül, tüpün içindeki renkli sıvılarla besleniyor. O tüpün
içerisindeki renk açacak gülün rengini gösteriyor. Tüpün içerisine fidan yerleştikten sonra 20-25 günde çiçek açıyor. Bir 20 gün daha çiçek olarak ömrünü tamamlıyor. Tüpten çıkarıldıktan sonra bir saksıya aktarılarak sergilenmeye devam ediliyor."

  SEVGİLİLER GÜNÜNDEN ÖNCE SATIŞA SUNULACAK
Isparta adına çok güzel bir ürün geliştirildiğini belirten Çelik, şunları söyledi: "Isparta gülünü sembolize etme noktasında kalıcı ve kayda değer bir ürün olduğunu düşünüyoruz. 14 Şubat Sevgililer Günü'nden önce satışa sunacağız. Büyük bir patlama yapacağını düşünüyoruz. Bugüne kadar hiç görülmemiş bir ürün. Beklentimiz çok yüksek. Fiyatı da tüm ürünlerde olduğu gibi her kesimden müşteriye hitap edecek şekilde olacak. Seri üretim şansımız var. İhtiyaca cevap verebilecek durumdayız."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder