30 Aralık 2011 Cuma

Borusan'a tepki gösteren işadamları 700 bin liralık 3 aracı geri verecek


Medyada yer alan “Başörtülü binince BMW bozuluyor” başlıklı haberler üzerine iki iş adamı BMW marka araçlarını geri verme kararı aldı. Hadımköy'de bir tekstil fabrikasının sahipleri olan Ekrem Korel ve İhsan Meral, yaklaşık 700 bin lira değerindeki 3 otomobili şirkete geri göndereceklerini açıkladı.



 Yaşanan talihsiz olaya çok üzüldüklerini dile getiren iş adamı Ekrem Korel, bundan sonra Borusan'a ait araçlara binmeyeceklerini söyledi. Markanın X6 model aracını almaya kapalı eşi ve kızıyla gittiğini açıklayan Korel, "Ben arabamı almaya kapalı eşim ve kızımla gittim. Alırken herhangi bir şey söylemiyorlar ve çok iyi karşılıyorlar. Ancak iş binmeye gelince bizi rencide edici bu olaylar yaşanıyor. Ben ve çevrem mütedeyyin insanlarız ve bu durumdan çok etkilendik. Bu arabaları geri vereceğiz. Çevremizden bazı arkadaşlar da Borusan'dan yeni araçlar almayı düşünüyordu ama onlar da vazgeçti." diye konuştu.

 Lüks araçlardan birinin kullanıcısı olan Neslihan Korel de şirketi özür dilemeye çağırdı.
Yeni Şafak Gazetesi, BMW markalarının Türkiye distribütörü Borusan Otomotiv’in rallici Burcu Çetinkaya ile şirket arasındaki sponsorluk anlaşmasının, Çetinkaya’nın TV programında MINI marka otomobili gazetenin başörtülü muhabiri Merve Sena Kılıç ile birlikte test ettiği gerekçesiyle iptal ettiğini iddia ederek konuyu manşetine taşımıştı.

 Şirket ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, tarafların sponsorluk için anlaşmaya varamadığı, dolayısıyla iptalin de söz konusu olamayacağını kaydetmişti. MINI Marka Müdürü Hakan Bayülgen’in gazeteye yaptığı açıklamanın farklı algılandığı, bununla birlikte söz konusu açıklamanın kurumlarının yaklaşımı olmadığını belirtmişti. Açıklamada, “Borusan Otomotiv olarak kimseyi dini inançları ya da yaşam tarzı tercihleri nedeniyle ayrımcılığa tabi tutmamız söz konusu olamaz. Herkesin inancına, giyimine ve yaşam tarzına saygımız sonsuz.” denilmişti. MINI Marka Müdürü Bayülgen de bir açıklama yaparak, “Haberin özü bu olmasa bile kamuoyundan, kurumum ve markamdan, yarattığım hassasiyet için özür dilerim.” ifadelerini kullanmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder